lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kirje Albaniasta





Tervehdys taas täältä Tiranasta!


Täällä on tietysti ollut paljon vähemmän lunta ja pakkasia kuin Teillä siellä Suomessa.
Kevättä mekin kyllä odotamme, sillä asuntomme sisätiloissa meillä on varmaan ollut viileämpää kuin kellään Teistä oman kotinne lämmössä.
Olemme säästävisyyssyistä tänä talvena lämmittäneet vain olohuonetta niin, että keittiö, toimisto ja makuuhuone ovat olleet ilman lämmitystä. Yllättävän terveinä olemme kuitenkin saaneet säilyä, vaikka kosteus- ja homevaurioita asunnostamme löytyykin.
Sähkölaskut ovat silti käsittämättömän suuria talvikuukausien aikana: Tammikuussa lasku oli lähes 200 euroa ja helmikuussa peräti 217 euroa! Tariffit kuulemma nousevat, kun sähköä kulutetaan enemmän, mutta kun tiedämme, että monilta jää sähkölaskut maksamatta, tulee mieleen sellainenkin ajatus, että ehkä niiltä asiakkailta, jotka laskunsa tunnollisesti hoitavat, veloitetaan vähän toistenkin puolesta. Mene ja tiedä.
Sirpa Leppänen, joka on asunut yläpuolellamme, kolmannessa kerroksessa, muuttikin hiljattain toiseen asuntoon siinä toivossa, että se olisi lämpimämpi ja samalla myös terveyttä ajatellen parempi ratkaisu.

Vaikka kokoustiloissakin on ulkoisesti ollut kylmää, hengellinen ilmapiiri on ollut lämmin ja rakentava. Pyhäkoulussa on käynyt lapsia samalla lailla kuin syksylläkin, ja nyt, kun ilma alkaa jo pikkuhiljaa lämmetä, on tässä Papinmäen alueella viikko-ohjelmaan lisätty rukouskokous, äiti-lapsipiiri ja nuortenkokous. Paikallinen työtoverimme, Besnik, on saanut raamattukouluopintonsa jo melkein päätökseen, ja hänellä on nyt paremmin aikaa työssä avustamiseen myös tällä meidän asuinalueellamme. Edita-niminen sisar, joka asuu ihan tässä lähistöllä, on ollut Marjan rinnalla hyvänä apuna pyhäkoulussa ja naistenkokouksissa. Rukouksin voitte muistaa myös Ana- ja Arifja-nimisiä pyhäkouluavustajia, joista toinen, Arifja, ei aina pääse kokouksiin, niin kuin haluaisi, kun hänen muslimiveljensä on sitä vastaan.
Fierissä seurakuntavastuuseen on siunattu Fatjon-niminen veli, joka yhdessä Miranda-vaimonsa kanssa vastaa siellä työstä paikallisesti.

Yhteistyöstä ja esirukouksista kiittäen,

-Tauno, Marja ja Tiitus

----------------------------------------------
Tauno Toukola
Regional Director of Fida International
South-Eastern Europe
Mobile: + 355 68 4131119
Address: KP 119, AEP box 9, Tirana, Albania

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti