maanantai 18. maaliskuuta 2013

Maltan kaduilta

  TERVEHDYS MALTAN KADUILTA   



  Nyt on Marjan vuoro kertoa vähän kuulumisia täältä Maltan kentältä. Tässä siis hänen kokemuksiaan "kaduilta ja kujilta":           

  "Välimereltä puhaltaa kylmä tuuli. Illan hämässä kuljen kadulla tavaten uusia ystäviäni. Pysähdyn juttelemaan ja kyselen heidän kuulumisiaan. He ovat naisia, joidan kohdalla yleensä ihmisten askeleet nopeutuvat ja katseet kääntyvät muuanne. Nämä naiset ovat niitä, jotka hankkivat elantonsa myymällä itseään. Kyseessä on paikallinen prostituutio.

  Tuona kylmänä iltana eroan työtoveristani ja lähden kohti kotiani. Kadun toiselta puolelta minulle vielä vilkuttaa yksi nainen. Tunnen hänet nimeltä, sillä olemme jutelleet usein, ja hän aina kertoo minulle pienestä tyttärestään. "Eikö sinulla ole kylmä", kysäisen ja vilkaisen nopeasti hänen vaatetustaan. Hänellä on paljaat jalat korkokengissä. "Kävellään vähän yhdessä lämpimiksemme", ehdotan hänelle, mutta samalla huomaan, ettei hän halua liikkua omalta kulmaltaan.

  Meillä on hetki aikaa jutella, samalla tarkkailen ympärilllemme. Hän on kuullut jo yksinkertaisen sanomani. Viestini on Isä Jumalan sydämeltä: "Jeesus rakastaa sinua!" Joskus tilanne on suotuisa, ja voin kertoa toisen tärkeän viestini. Kertomuksen paimenesta, jolla on sata lammasta. Jos illan tullen yksi puuttuu, Hyvä Paimen ei asetu levolle, vaan Hän lähtee ulos etsimään yhtä kadonnutta. Tämä rakkauden täyttämä kertomus uppoaa syvälle sydämeen. On olemassa joku, joka välittää. Siinä on vastaus ihmiselle, joka on kulkeutunut kauas Jumalasta.

  Pimeän turvin on helpompi liikkua pahoilla teillä. Tämän ajatuksen voi nähdä ohjaavan kaduilla liikkuvia autoilijoita, jotka kiertelevät ympärillä ja etsivät parkkipaikkoja, ikään kuin ajatellen: kukaan ei näe minua. Siinä toinen harha-ajatus. Raamattu sanoo: "Voiko kukaan kuljettaa tulta helmassaan, puvun häneltä palamatta?" (Snl.6:27) Jakeen kuvaus liittyy aviorikokseen. Palava tuli jättää aina jälkensä. Ihminen ei voi piiloutua Luojaltaan.


  Kadulla näemme monenlaisia elämän kohtaloita. Kun katselen kohtaamaamme itkevää nuorta prostituoitua, tiedän sen varmasti: vain Sinä, Jeesus, voit kuivata hänen kyyneleensä."


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Siunattua pääsiäisen aikaa Teille kaikille! Olemme päässeet vapauteen synnin orjuudesta, koska Jeesus kuoli puolestamme - ja Hän on totisesti ylösnoussut!


  Väkevää ylösnousemusvoimaa Teille toivottaen,


  - Tauno, Marja ja Tiitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti