maanantai 17. marraskuuta 2014

Muslimityöterveisiä Marraskuulla 2014


Rauhantervehdys Teille täältä uudelta kentältämme!


  Elämä on jo alkanut asettua omiin uomiinsa näissä uusissa ympyröissä.
Tiitus käy koulua ihan reippain mielin. Uusina oppiaineina hänellä on espanjan kielen lisäksi myös ruotsinkieli!
  Parina päivänä viikossa myös me Marjan kanssa käymme espanjan tunneilla, vaikka englanti onkin varsinainen työkielemme, kun toimimme afrikkalaisten parissa, sekä täällä Espanjassa että välillä Pohjois-Afrikan puolellakin.
  Kolmena maanantaina täällä oli ihan mielenkiintoinen koulutusjakso kyllä ihan suomenkielellä, kun Teuvo Toivanen opetti palvelevaa johtajuutta seminaarissa, mikä oli järjestetty Turistikirkon vanhimmistolle ja meille lähettiveljille. Se oli kuulemma ihan historiallinen tapahtuma, joka rakensi yhteyttä ja lisäsi yhteistyöhalukkuutta paikallisen suomalaisseurakunnan ja muiden kansallisuuksien parissa työskentelevien lähettien välille.
  Manosin keskuksessa pidämme kyllä säännöllisesti maanantai-iltaisin lähetys- ja rukouskokouksia, mihin lähetysihmisiä tulee uskollisesti myös Turistikirkosta. Viime maanantaina tilaisuudessa vieraili amerikkalainen lähetyssaarnaaja, joka on 30 vuotta toiminut Kiinassa! Oli haastava, mutta ihan hieno kokemus tulkata hänen yli tunnin pituinen, nopeatempoinen puheensa englannista suomeksi. 

  Lokakuussa Manosille majoittui melkoinen ryhmä, kun Kokkolasta saapui 35 nuorta viikon pituiselle tutustumis- ja aktiomatkalle.
  Ensi maanantaina keskukseen tulee huomattavasti pienempi ryhmä Ison Kirjan oppilaita. He tulevat tänne opetuslapseuskoulutukseen neljäksi viikoksi. Ohjelmaan sisältyy myös aktiomatka Pohjois-Afrikan puolelle.
  Aikaisin huomenaamuna (pe. 14.11.) meitä lähtee viisi henkeä Espanjan pääkaupunkiin, missä on Fidan ja FADEn yhteiset tapaamiset ja neuvottelut. FADE on lyhennys Espanjan helluntaiherätyksen seurakuntia tarkoittavista sanoista. Koska tuonne Madridiin on täältä matkaa 560 km, takaisin kotiin ehdimme vasta lauantaiyönä.

  Loppuun vielä lyhyt raportti kokousmatkasta Melillaan, minne viikko sitten lensin Sopasen Jaakon kanssa Malagasta. Perjantaina kävimme myös Marokon puolella, mutta viikonlopun kokoukset pidimme Melillan Uuden Elämän Keskuksessa.
  Lauantaipäivä meni rukoushuoneella, missä ensin rukoiltiin ja laulettiin pienen uskovien joukon kanssa. Sitten pidettiin kokous, missä oli mukana noin sata naista ja kymmenkunta miestä, lähes kaikki m.u.s.l.i.m.e.j.a. Elämän Leivän lisäksi heille jaettiin myös ruokakassit kotiinvietäväksi.
  Sunnuntaina kuskattiin pikkubussilla väkeä kokoukseen pakolaiskeskuksesta. Suomalaisten ja espanjalaisten lisäksi tilaisuudessa oli mukana ihmisiä ainakin Marokosta, Angolasta, Kamerunista, Kongosta, Nigeriasta ja Norsunluurannikolta. Kovin pitkää saarnaa ei kannattanut pitää, kun englanninkielinen puheeni käännettiin myös espanjaksi ja ranskaksi. Kokouksessa oli noin 30 henkeä, ja suurin osa heistä tuli esille - kuka parannusta tekemään, kuka taas uudistamaan matkaliittonsa Jeesuksen kanssa. 


  Teitä kaikkia mukanaolostanne kiittäen ja Taivaan Isän hyvää huolenpitoa toivottaen,

  -Tauno, Marja ja Tiitus  




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti