perjantai 26. marraskuuta 2010

Maltan kuulumisia

Jumalan armoa ja rauhaa teille kaikille, sisaret ja veljet!

Meillä on menossa nyt kolmas kuukausi täällä Maltalla. Alku on ollut kaiken muutoksen ja uuteen maahan asettumisen aikaa. Vieläkin olemme päivittäin asioiden edessä, joita käsittelemme juuri tästä lähtökohdasta. Elämme uutta vaihetta, uudella kentällä.

Tiitus on asettautumassa uuteen kouluun. Vielä emme osaa arvioida, millainen koulu on opetukseltaan ja muutenkin; meille katolilainen koulu on uusi käsite.Koulun käyttötilat ovat pienet, joten lapsilla ei ole ulkoiluun tarkoitettua kenttää välitunnin ajaksi. Vain pieni suikale asvalttipihaa. Mutta kaikkeen voi tottua, ja Herra järjesti niin, että kilometrin päässä kodistamme on urheilukenttä. Myös kouluun meiltä on matkaa vain kilometrin verran, joten vältymme aamuruuhkilta ja bussien odotukselta, kun Tiitus voi mennä kouluun kävellen.

Olemme olleet mukana yhdessä paikallisessa helluntaiseurakunnassa. Muuten laajemmat työneuvottelut ja suunnitelmat ovat vielä kesken. Uuden työn aloittaminen uudella pioneerikentällä vie oman aikansa. Olemme iloinneet mahdollisuudesta saada viipyä Herran edessä tavallista enemmän. Koemme niin tärkeäksi, että voisimme heti alussa asettua niihin uomiin, jotka Herra on meille varannut. Haluamme noudattaa Herran tahtoa ja johdatusta valinnoissa, ettemme kulkisi omien toiveittemme mukaan. Mielenkiinnolla odotamme lähestyvää joulun aikaa. Varmaankin tämä saarivaltio juhlii omintakeisin piirtein joulujuhlaa, joten suomalaisittain aatonviettoperinne ei tänä jouluna onnistu.

Pyydämme edelleen sulkeutua rukouksiinne. Sekä perheemme että ympärillä olevien pakanakansojen puolesta, maltalaisiakaan unohtamatta. Olen itse kirjoittanut rukouslistani loppuun lauseen: "Rukous liittää sydämen lähetyskentälle." Rukoiltaessa Jumala puhuu rukoilijalle itselleen, samalla kun saamme suorittaa esirukoilijan tärkeää tehtävää. Herra avatkoon silmämme näkemään vainiot vaalenneina leikattaviksi, sillä Hänen tulemuksensa päivä lähenee. Tehtävämme on viedä sanomaa pelastuksesta hukkuville sieluille.

Siunaavin ja lämpimin terveisin

Marja, Tauno ja Tiitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti