tiistai 31. toukokuuta 2011

Terveisiä kentältä



Niin vain alkaa tämä ensimmäinen työvuotemme täällä uudella pioneerikentällä kääntyä kesää kohti.
Olemme tässä kevään aikana iloinneet erikoisesti siitä, että Herra on nyt avannut ovia myös pakolaiskeskuksiin. Sitä olemme sinnikkäästi rukoilleet, ja näihin rukouksiin on alkanut tulla vastauksia. Kiitos Teillekin, että olette osaltanne olleet rukousrintamassa mukana.

Maltan saaren itärannikolla sijaitsevaan Hal Farin pakolaiskeskukseen on majoitettu noin 450 pakolaista. He tulevat pääasiassa Afrikan muslimimaista. Kristittyjä heidän joukossaan on vain muutamia. Pakolaiset on majoitettu kontteihin, joista jokaiseen on ahdettu 24 henkeä. Keskuksen yhteydessä toimii myös pakolaisten vastaanottokeskus, mihin aivan hiljattain saapui Tunisiasta ja Libyasta noin 800 pakolaista. Siellä majoitutaan teltoissa.
Saaren pohjoisrannikolla, Marsan pakolaiskeskuksessa pakolaisia on noin 750 henkeä, jotka edustavat 20:tä eri kansallisuutta, enimmäkseen Pohjois- ja Keski-Afrikan muslimimaista.

Kun eräänä pyhänä saarnasin siinä helluntaiseurakunnassa, missä olemme jo pitemmän aikaa säännöllisesti olleet mukana, myös eräs nigerialainen nainen oli sillä kertaa tullut jostain syystä juuri tuohon kokoukseen. Tilaisuuden päätyttyä hän tuli esittäytymään minulle. Hän sanoi olevansa töissä Marsan pakolaiskeskuksessa ja hän lupasi järjestää minulle tapaamisen keskuksen johtajan kanssa. Jonkin ajan kuluttua pääsinkin tapaamaan Ahmed-nimistä ghanalaista miestä keskuksen toimistossa. Kävi ilmi, että hän on uskovainen mies, ja hän antoi minulle erikoisluvan vierailla tuossa pakolaiskeskuksessa. Voin siis mennä sinne ja liikkua siellä suhteellisen vapaasti. Henkilökohtaisen evankelioinnin lisäksi toivon vielä jatkossa pääseväni siellä puhumaan jossain tilaisuudessakin, ja näyttämään Jeesus-filmiä tai "Enemmän kuin uni" - videota, missä uskoontulleet muslimit todistavat uskostaan Jeesukseen.

Myös laivalähetystyö jatkuu entiseen malliin. Tavallisesti meidät ohjataan laivalla messiin - henkilökunnan ruokailutiloihin. Siellä pystytämme kirjallisuuspöydän, missä on lentolehtisiä, kirjasia, Uusia Testamentteja ja Raamattuja saatavilla eri kielillä. Minulla on tapana soluttautua myös pöytiin uskonasioista keskustelemaan. Viime vierailun aikana sain tällä tavalla todistaa ainakin Intiasta, Madagaskarista ja Hondurasista Maltalle seilanneille merimiehille.


Runsasta siunausta Teille kaikille toivotellen,

-Tauno, Marja ja Tiitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti