maanantai 17. lokakuuta 2011

Syysterveisiä

Rauhantervehdys Teille, työtoverimme siellä kotijoukoissa!


Haluan aluksi jakaa kanssanne joitakin mielenkiintoisia ja puhuttelevia tosiasioita Maltaa koskien.

Roomalaiskatolisuus on Maltan valtionuskonto, ja peräti 98% väestöstä kuuluu katoliseen kirkkoon. Joka kylässä ja kaupungissa on komea kirkkorakennus. Noita kirkkoja on yhteensä 366. Niitä on vähintään yksi jokaista neliökilometriä kohti!
Kuollut uskonto ei kuitenkaan muuta ihmistä, ja kansa elää erossa elävästä Jumalasta, kaikenlaisten syntien ja paheitten orjuudessa.

Evankelisia uskovia ei ollut Maltalla ennen sen itsenäistymistä vuonna 1964. Brittiläiset vallanpitäjät eivät suoneet uskonnonvapautta. Tänä päivänä evankelisia seurakuntia tai rukouspiirejä on ehkä viitisentoista, ja niihin kuuluu yhteensä noin 500 uskovaa. Evankelisten kristittyjen prosenttiosuus väestöstä on siis vain noin 0,1 %, eli kyseessä on ns. saavuttamaton kansa.
Myös Jehovantodistajia on viitisensataa. Lisäksi on jonkin verran mormoneja, samoin adventisteja. Moskeijoita on kolme, ja lisäksi vielä molemmissa pakolaiskeskuksissa omat moskeijat.
Seurakunnat ovat vielä nuoria, ja melko lailla sisäänpäin lämpiäviä. Uskovien yhteys ei toistaiseksi useinkaan ylitä seurakuntarajoja.






Sitten esitän muutamia työhömme liittyviä haasteita ja rukousaiheita.

Rukoillaan johdatusta ja viisautta, että löytäisimme oikean tasapainon eri työsarkojen kesken:

1. Haluamme tukea ja vahvistaa paikallista seurakuntaa ja kehittää vastaperustettua helluntailiikettä, mikä hiljattain saatiin jo virallisesti rekisteröityä.
Toimimme tiiviissä yhteistyössä paikallisen helluntaiseurakunnan kanssa, missä meillä on säännöllisesti puhe- ja opetusvastuita. Marja on parhaillaan järjestelemässä kansainvälistä naistenkokousta marraskuulle. Joulunajaksi olemme "sisäänajamassa" tännekin sellaista evankelioimistapahtumaa, mitä seurakunnassa ei ole koskaan aikaisemmin toteutettu. Kyseessä on "Matka ensimmäiseen jouluun", minkä Marja laittoi alulle Pietarsaaressa jo vuonna 2000. Täällä, pienemmässä seurakunnassa, 20 vapaaehtoisen hakeminen ja opastaminen omiin rooleihinsa on aikamoinen haaste, kuten myös kaikkien tarvittavien kulissien rakentaminen.

2. Laivalähetystyö haastaa viemään evankeliumia eri kansallisuuksia edustaville merenkulkijoille ja rohkaisemaan jo uskoontulleita merimiehiä.

3. Muslimityö on lähinnä kylvötyötä, henkilökohtaista evankeliointia ja Jumalan Sanan jakamista tänne tulleille siirtolaisille ja pakolaisille, jotka eivät todennäköisesi koskaan ennen ole vielä kuulleet ilosanomaa Jeesuksesta.

4. Haluamme haastaa ja rohkaista myös paikallisia uskovia ulospäin suuntautuvaan evankelioimis- ja lähetystyöhön. Haasteet ulottuvat myös meren yli Pohjois-Afrikan maihin, missä koettujen poliittisten levottomuuksien takia meidän on aika nousta rukourintamaan, että ovet lopulta avautuisivat tuollekin, hengellisesti niin pimeälle, alueelle.

Kaikessa hengellisessä työssä, niin kotimaassa kuin lähetyskentälläkin, on tärkeätä löytää Jumalan meille varaama suunnitelma eri asioissa ja sitten pyrkiä toteuttamaan sitä, Hänen armonsa varassa, sillä "me olemme Hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme". (Ef.2:10)

Ihan loppuun vielä rukousaihe alueellisten lähettipäivien puolesta, mitkä pidetään täällä Maltalla loka- marraskuun vaihteessa. Nelisenkymmentä aikuista ja parikymmentä lasta on tulossa mukaan. Poikamme Jooel (Jolle) on myös kutsuttu sinne, lasten ja nuorten ohjelmasta vastaamaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun lähetit kahdelta eri työalueelta, Länsi-Euroopasta ja Balkanilta, kokoontuvat yhteen.


Sydämellisin terveisin,

-Tauno, Marja ja Tiitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti