maanantai 16. helmikuuta 2015

TERVEISET ESPANJASTA JA MAROKOSTA


  Hyvään vauhtiin päässyt kantosiipialus alkaa keinua ja heittelehtiä myrskyn kourissa. Marokossa vieraillut amerikkalainen nuorisojoukko hiljenee kuin käskystä. Moni peittää kasvot käsiinsä ja kyyristyy mutkalle. Laivan henkilökunta kuuluttaa, että kaikkien on istuttava tukevasti paikoillaan. Oksennuspusseja jaellaan eri puolilla niille, jotka ovat huolestuneen näköisiä ja voivat pahoin. Muutamien kohdalla pussit ovat myöhässä.
  Laiva oli siis lähtenyt lopulta merelle, vaikka voimakkaan aallokon takia se oli ollut vähältä jäädä satamaan. Lopulta Euroopan puolelle saavuttiin ihan turvallisesti, vaikka tietysti aikataulusta myöhässä. Niinpä en enää ehtinyt viimeiseen bussiin, millä olisin päässyt Fuengirolaan. Ei muuta kuin erään marokkolaisen kyytiin, joka oli lähdössä kuskaamaan kahta maanmiestään jonnekin ja pyysi minuakin mukaan. Autossa tupakkaa poltellen hän kyyditsi meidät turvallisesti toivottuihin osoitteisiin. Puolenyön jälkeen pääsin kotiin, eikä yli 100 kilometrin automatka maksanutkaan kuin 30 euroa.


  Tällainen oli paluumatkani Tangerin miljoonakaupungista, missä kävin muutaman päivän aikana tapaamassa erästä nuorta suomalaista veljeä, joka on jo jonkin aikaa asunut siellä, oppiakseen arabiankieltä ja solmiakseen ystävyyssuhteita "Ismaelin jälkeläisiin".
  Sain olla mukana myös sellaisessa "kohtauspaikassa", missä tapasin toistakymmentä paikallista siskoa ja veljeä. He ovat noissa oloissa jo melkoinen joukko, sillä heidänlaisiaan on vain noin 0,01 prosenttia tuon kyseisen pakanamaan koko väestöstä.
  Minuun teki syvän vaikutuksen noitten nuorten iloisuus ja valoisuus. Ulkonaisesti he ovat köyhiä ja vainottuja, mutta sisäisesti rikkaita ja vapaita.
  Yhdessä, saman perheen jäseninä, nautimme lopuksi yhteisen vaatimattoman aterian, missä kastoimme leivänpalasia yhdellä isolla lautasella tarjottuun kastikkeeseen. Minua kutsuttiin heidän luokseen toistekin, "Elämän Leipää" jakamaan.


  Täällä Espanjan puolella sain eräänä pyhänä haastaa koko seurakuntaa lähetystyöhön, kun oli minun vuoroni saarnata Turistikirkossa. Nyt muuten onkin tuosta seurakunnasta 18 hengen ryhmä parhaillaan tutustumassa Pohjois-Afrikassa, Melillan kaupungissa, tehtävään työhön.
  Ennen Marokon matkaani saarnasin afrikkalaisten seurakunnassa täällä Fuengirolassa, ja samana päivänä vierailin myös Malagan seurakunnassa.
  Kävimme hiljattain erään tiimin kanssa Motrilin satamassa jakamassa "ilosanomapaketteja" Afrikasta Eurooppaan saapuville.
  Normaaliin viikko-ohjelmaan kuuluvat tilaisuudet Manoksella ja Majakalla, kuten myös kirpputorille lahjoitettujen tavaroiden noutotehtävät, Marjan kohdalla myös naistenkokoukset afrikkalaisten parissa.
 




  Kiitos Teille, että olette uskollisesti mukana tässä yhteisessä työssä!


  Jumalan runsasta siunausta Teille kaikille yhdessä, ja jokaiselle erikseen!


  -Tauno, Marja ja Tiitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti