maanantai 28. marraskuuta 2016

Rantasten ystäväkirje Espanjasta

                      Hola amigos...
                      Talvi tekee tuloaan tännekin, vaikkei lumitöitä paljoa olekaan. Yöllä lämpötilat käy jo nollan lähellä, ja untuvapeitoille on taas tarvetta. Noin muutoin ollaan hyvin voimissa ja olemme oppineet iloitsemaan siitä mitä on tässä hetkessä, koska tiedämme, etta niin  nykyiset, kuin menneet ja tulevatkin asiat ovat Jumalan kädessä.
                      Iloitsemme edelleenkin uusista seurakuntaan tulleista henkiloistä. Olemme saaneet rukoilla joidenkin puolesta, ja kokouksissa on usein ensikertalaisia. Myöskin evankelioimme vahvasti, ja kaipa sekin saa aikaan sitä, että toisetkin innostuu asiasta. Opetuksellahan on aina merkitystä. Nyt olemme opettaneet armolahjoista, ja rukoilemme erityisesti sairaiden puolesta sekä kielillä puhumisen lahjoja seurakuntalaisille. Valitettavasti kaikki eivat kuitenkaan tule seurakuntaan jäädakseen, vaan käyvät vain jonkun kerran katsomassa. Olemme myos erittäin kiitollisia evankeliointimateriaalista, jota meille on siunaantunut lahjoituksina eri tahoilta.
                      Mukaan on tullut myös “kadun miehiä” jotka tuovat oman väriläiskänsä seurakuntaelämään. Siinä sitä joutuu hieman näkyä laajentamaan, kun ruoka- ja muutakin käytannon apua toteutetaan. Joistakin loistaa uskon tuoma sisainen muutos, ja välilla jopa ulkoinenkin, kun paikallinen veljemme koki, etta täytyy viedä nämä kadun miehet parturiin hiustenleikkuuseen ja partojen ajeluun. Kirpputorivarastostamme kaivoimme uutta housua ja takkia likaisten tilalle...
                      Iloitsemme myos espanjalaisesta vanhemmasta pariskunnasta, joka asuu taloamme vastapäätä. Mies on kylán entinen poliisi, jo Francon aikana työssään palvellut. Vaimo sairastaa syopää, ja kaksi jo lähempänä keski-ikää olevaa tytärtä asuvat pariskunnan luona, mutta ovat omien vaikeuksiensa/sairauksiensa takia enemmänkin vanhempien holhottavia kuin heitä hoitamassa. Mies on kaynyt muutaman viikon ajan kokouksissamme, ja antaa mielellään rukoilla puolestaan ja perheensa puolesta, mutta uskoontulon merkitys ei ole hanelle oikein vielä auennut, silla k_atoliset uskomukset ovat niin syvällä. Vaimokin tuli ensimmaista kertaa sunnuntaina tilaisuuteen, ja saimme häntäkin rukouksin siunata.
                      Hengellisen lapimurron alkaminen nakyy myos m_usliminaisten ryhmissämme ainakin naisten lukumäärissä. Torreviejassa viime vuonna maara oli tasaisesti 8-12,  mutta viimeksi oli 15 naista paikalla, vaikka joitakin vakiokävijoitämme puuttui. Nyt kun meillä on useimmiten tulkkaus a_rabian kielelle, niin se on saanut naisissa eloa ja kommunikointia aikaan. Vastikään yksi lähes alusta lahtien mukana ollut nainen taputteli sydäntaan ja leveasti hymyillen sanoi Jesus corazon... eli Jeesus on hänen sydämessään... nain sen uskossa tulkitsimme. Myos Cocentainan ryhmassa on lukumaara noussut n.10 naiseen. Haasteena onkin valilla ollut saada äitien mukana tulleet erittäin vilkkaat taaperot  pysymaan rauhallisina, ja saada silti naisten huomio pysymään tärkeimmässä.
                      Joulukuun alkupuolella pidämme joulujuhlan m-naisillemme lapsineen, ja saamme juhliin vieraaksemme Almeriasta monien tunteman P_edro R_eyes-C_astron  seka hanen tyoyhteydessään uskoontulleen m_arokkolaisen naisen, joka on jo uskossaan kasvanut ja innokas evankelista. Rukoilemme kovasti, etta tama vierailu saisi olla siunattu ja hedelmällinen, ja eikä jäisi ainoaksi vierailuksi. Vastuunkantaja kun etenkin Torreviejan m_uslimityöhön on edelleenkin hakusessa...
                      Tulevaisuuden kuviot askarruttavat muutenkin kovasti mieltämme, kun tulevana kesänä tapahtuva Suomeen paluumme lahestyy. Viideksi vuodeksi sovittu tyokautemme alkaa olla loppusuoralla, ja Julialla ensi syksynä Suomen lukio-opinnot edessä. Ennen paluuta monta vastuukuviota olisi selvittävä, etta jo tehty työ ei valuisi hukkaan, vaan joka tehtavään asetettaisiin Jumalan valitsemat jatkajat.  Siksi tarvitsemme erityistä viisautta  näihin ratkaisuihin ajatellen  pientä seurakunnan alkua Cocentainassa ja a_rabinaisryhmiamme kuin myos koskien nykyisen tiimimme seka oman perheemme tulevaisuutta.
                      Rukoilethan kanssamme:
                naapuripariskunnan uskoontulon puolesta
                uusien uskovien vahvistumista
                siunausta m_usliminaisten joulujuhlille pe 9.12 klo 18, ja  la 10.12 klo 11.00
                Jumalan vastauksia koskien tyon jatkoa ja tulevaisuuttamme


Siunattua adventin aikaa toivotellen: 

Timi, Saara ja Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti